Börd, börs och bardalek

Börd, börs och bardalek
– ätten Natt och Dag och de Natt och Dagska Sturarna
av Mats Linday

En uppskattad och av många väl mottagen släktkrönika med det tidigaste och senaste om Ätten Natt och Dag.
Boken kostar 285 kronor inklusive moms och porto och kan beställas direkt från Släktföreningen Natt och Dag. Gå till sidan med kontaktinformation och beställ per e-post eller vanligt brev.

Sagt eller skrivet om Börd, börs och bardalek :

”Mats Linday är väl beläst i Litteraturen och skildrar med rask hand och kritiskt sinne alla de människor som spelat en stor roll i vår historia.” (Alf Åberg, Sydsvenska Dagbladet)

”Krönikans styrka är just dess självironi och brist på falsk respekt. Ser Mats Linday en halt häst så kallar han den en halt häst. Hans formuleringar är ofta drastiska och alltid roande. Som adelsskildrare är han initierad men illusionsfri. Det slår mig ofta att den svenska högadeln aldrig är rädd för att berätta om skandaler eller har för sig att sanningen skulle fläcka ett ärat namn.” (Rune-Pär Olofsson, Dalademokraten)

”Den här boken har skrivits med gott humör och stor energi. Den innehåller en hel del intressanta upplysningar och lustigheter.” (Professor Torgny Nevéus i Uppsala Nya Tidning)

”Mats Linday har undgått de flesta fallgropar. Hans urval är genomtänkt och därför roande och intressant.” (Fil. lic. Dick Widing, Nerikes Allehanda)

”Om ätten Natt och Dag är den första dokumenterade på svensk botten så är den också den definitivt sista som antog ättenamn. Om denna släkt har Mats Linday, med dubbel anknytning till Natt och Dagarna, skrivit en intressant, livfull och av humor genomsyrad volym, Börd, börs och bardalek.” (Fil. d. Lars Wickström, Riddarhusgenealog, Arte et Marte)

Lämna ett svar